Trei poveşti mai puţin ştiute despre Ceauşescu: l-a mituit pe JR din "Dallas", trăia sub papuc şi bea suc de legume cu paiul

Postat la 26 ianuarie 2018 391 afişări

Actorul american Larry Hagman, interpretul personajului J.R. Ewing din serialul de televiziune "Dallas", care a murit în noiembrie 2012, a primit bani de la Nicolae Ceauşescu, pentru ca regimul comunist să poată să îi folosească imaginea.

Trei poveşti mai puţin ştiute despre Ceauşescu: l-a mituit pe JR din "Dallas", trăia sub papuc şi bea suc de legume cu paiul

Conform presei străine, Larry Hagman a făcut această mărturisire unui jurnalist american, cu condiţia ca informaţia să nu fie publicată înainte de moartea sa.

Cu ocazia unei vizite pe care Larry Hagman a efectuat-o în anii 1980 în România, unde serialul "Dallas" era extrem de popular, oficiali ai regimului Ceauşescu i-au cerut actorului permisiunea de a afişa un uriaş panou cu chipul său, pe un imobil. Hagman a spus că nu are nimic împotrivă, dacă soţia sa va putea să ridice a doua zi o pungă cu bani gheaţă, din toaleta unei clădiri guvernamentale, afima un articol publicat după moartea actorului american.

"Ei au făcut acest lucru, o pungă maronie plină cu dolari a fost lăsată acolo pentru noi, iar noi am cheltuit banii foarte repede, aşa cum obişnuiam să facem pe atunci", a spus Hagman.

Hagman a declarat, în 2011, într-un interviu citat de torontosun.com, că era convins că serialul "Dallas" este responsabil pentru declanşarea Revoluţiei din 1989 din România şi pentru moartea fostului dictator Nicolae Ceauşescu. În perioada de glorie a serialului, în anii '80, Ceauşescu a permis difuzarea producţiei TV în România, considerând că în acest fel le va arăta cetăţenilor români decadenţa şi corupţia din ţările occidentale.

"România a difuzat serialul «Dallas» pentru a le arăta românilor cât de corupt era sistemul american, însă totul s-a încheiat cu românii care l-au pus la zid pe Ceauşescu, care era un dictator, şi l-au împuşcat de 500 de ori - pentru că ei voiau toate acele lucruri pe care le-au văzut şi de care nici nu ştiau că există", a declarat Larry Hagman .

De altfel, Hagman a şi vizitat România, despre care a spus că "este o ţară foarte specială" după ce un maître d'hotel refuzase o bancnotă de zece mii de dolari, specială, cu autograful său, crezând că este un bacşiş.

Citeşte continuarea pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.