Ţara unde un salariu câştigat astăzi ar putea să nu mai însemne nimic mâine: Inflaţia va ajunge la 13.000% în 2018

Postat la 25 ianuarie 2018 324 afişări

Fondul Monetar Internaţional estimează că inflaţia din Venezuela va ajunge la 13.000% anul acesta, în timp ce naţiunea aflată în criză printează bani în continuare pentru a evita deficitele fiscale, iar încrederea în moneda locală se evaporă, potrivit Bloomberg.

Ţara unde un salariu câştigat astăzi ar putea să nu mai însemne nimic mâine: Inflaţia va ajunge la 13.000% în 2018

Această estimare este de cinci ori mai mare decât estimarea anterioară realizată de FMI, şi mult peste pragul de 1.730% estimat de opt economişti chestionaţi de Bloomberg. FMI estimează că preţurile au crescut mai mult de 2.400% anul trecut.

Venezuela a picat într-un stadiu de hyperinflaţie combinat cu o recesiune prelungită, încât veniturile din petrol au stagnat, iniţial din cauza unei scăderi radicale a preţului petrolului, iar recent din cauza colapsului înregistrat la nivelul producţiei locale. În încercarea de a scădea inflaţia, guvernul preşedintelui Nicolas Maduro a crescut preţurile la produse, începând de la mâncare până la medicamente.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.