Tranzacţie la început de an:Producătorul apei Keia a preluat fabrica de apă minerală Lipova

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 08 ianuarie 2024 95 afişări

Tranzacţie la început de an:Producătorul apei Keia a preluat fabrica de apă minerală Lipova

Nicoltana, producătorul bran­durilor de apă KEIA – Izvorul Zăganului şi Izvorul dintre Brazi, a preluat în portofoliu fabrica de imbuteliat apa minerală naturală Lipova si brandul Lipova 1897. Fostul proprietar al fabricii este Lipomin SA, deţinut de Prodal’94, companie cunoscută în special pentru portofoliul de băuturi spirtoase precum Stalinskaya şI Wembley. Conform datelor ZF, Prodal 94, a cumpărat în 2020 companiile Lipomin SA şi Carpatina SA. Lipomin a avut în 2022 o cifră de afaceri de 12,1 milioane de lei, un profit net de 2,3 milioane de lei şi un număr mediu de 34 de angajaţi, conform Termene.ro.

Prodal 94 este o companie controlată de doi oameni de afaceri de origine iraniană, Jabbar Kanani şi Bagher Karimzadeh, conform datelor de pe platforma de analiză Termene.ro. Apa minerală de la Lipova a început să fie îmbuteliată şi comercializată încă din 1897/

Nicoltana este o afacere deţinută de familia Croitoru, care a început să prospecteze segmentul apelor minerale din zona Ciucaş în 2003.

În 2008, a demarat construcţia fabricii de îmbuteliere din Cheia, judeţul Prahova. Primele sticle de apă minerală Keia – Izvorul Zăganului au fost livrate începând din luna august 2008.

In anul 2023 compania a îmbuteliat circa 90 de milioane de litri de apă minerală şi de izvor iar cifra de afaceri realizată a fost de peste 11,7 milioane euro, conform datelor transmise de companie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
lipova,
apa minerala,
incepere,
apa,
preluare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.