​Tranzacţie gigant cu Farmaceutica Remedia: 15% din companie şi-a schimbat proprietarii la un preţ cu 10% mai mic faţă de cel din piaţă. Acţiunile urcă cu 12,5%

Autor: Tibi Oprea Postat la 19 februarie 2020 82 afişări

​Tranzacţie gigant cu Farmaceutica Remedia: 15% din companie şi-a schimbat proprietarii la un preţ cu 10% mai mic faţă de cel din piaţă. Acţiunile urcă cu 12,5%

Miercuri la ora 12.07 a fost înregistrată în sistemul Bursei de Valori Bucureşti, operatorul pieţei locale de capital, o tranzacţie tip DEAL cu 15,9 milioane de acţiuni Farmaceutica Remedia (RMAH), respectiv 15% din companie, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la BVB.

Tranzacţia în valoare de 7,16 milioane lei a fost încheiată la preţul de 0,45 lei pe unitate, adică cu 9,6% mai mic faţă de cel din şedinţa precedentă, arată datele BVB.

Vânzarea vine după ce Ionica-Mirela Pavel, acţionar cu 24,24% din capitalul social al distribuitorului de medicamente, a vândut luni acţiuni la companie în valoare de 200.000 de lei la un preţ cu 8,4% mai mic faţă de cel din şedinţa de vineri.

Acţiunile Farmaceutica Remedia, cu 52,8 milioane lei capitalizare, înregistrează o creştere de 36,8% de la începutul anului după ce compania a anunţat la finalul săptămânii trecute că a vândut circa jumătate din farmaciile pe care le opera, marcând astfel trei sesiuni consecutive de creştere de până la 15%, respectiv aproape de limita superioară admisă de operatorul bursier.

În şedinţa de azi, acţiunile RMAH înregistrau la ora redactării acestei ştiri o creştere de 12,45%.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.