Tranzacţia „epocii de aur”: Newmont Mining cumpără Goldcorp într-un deal de 10 miliarde de dolari, pentru a deveni cel mai mare producători de aur din lume

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 ianuarie 2019 110 afişări

Tranzacţia „epocii de aur”: Newmont Mining cumpără Goldcorp într-un deal de 10 miliarde de dolari, pentru a deveni cel mai mare producători de aur din lume

Newmont Mining a anunţat astăzi că va achiziţona compania rivală Goldcorp, într-o tranzacţie evaluată la 10 miliarde dolari, dând astfel naştere celui mai mare producător de aur din lume, potrivit CNBC.

Tranzacţia ar fi a doua achiziţie gigant din industria aurului, prima fiind cea în care Barrick Gold a achiziţionat Randgold Resources în luna septembrie a anului trecut.

Industria mineritului de aur este pusă sub lupa investitorilor care au reclamat în ultimele luni o proastă gestionare a capitalului.

Această situaţie, corelată cu declinul rezervelor de aur şi cu costurile de extracţie în creştere au determinat producătorii din industrie să caute cele mai eficiente metode de reducere a costurilor.

„Raţionamentul strategic din spatele tranzacţiei dintre Goldcorp şi Newmont este convingător din multe puncte de vedere”, spune David Garofalo, CEO-ul Goldcorp.

Cele două companii ar produce împreună între 170 şi 200 de milioane tone de aur în următorii 10 ani. În 2017, Newwmont a produs circa 150 milioane tone de aur, în timp ce Goldcorp a produs peste 70 milioane tone aur.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
tranzactie,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.