Traian Băsescu: După asumarea răspunderii, chiar dacă se depune moţiune de cenzură, numesc imediat miniştrii

Postat la 04 martie 2014 69 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că forţarea unui vot în Parlament pentru noul Guvern fără modificarea programului de guvernare produce riscul atacării la CC de către 50 de parlamentari - "ceea ce se va întâmpla" - şi al unui conflict constituţional Preşedinţie-Parlament. Şeful statului a precizat că, în cazul asumării răspunderii Guvernului pe programul de guvernare, chiar dacă se depune moţiunea de cenzură, nu aşteaptă votul pe aceasta, ci va numi imediat miniştrii.

Traian Băsescu: După asumarea răspunderii, chiar dacă se depune moţiune de cenzură, numesc imediat miniştrii

Nu se poate continua cu un program în care este menţionat USL, când USL nu mai este la guvernare", a spus Băsescu.

PNL nu mai apare în Guvern şi nu mai susţine Cabinetul.

Potrivit preşedintelui, forţarea unui vot fără modificarea programului de guvernare are riscuri: 1. să fie atacată la CC de 50 de membri ai Parlamentului, ceea ce se va întâmpla, şi 2. declanşarea conflictului între Preşedinţie şi Parlament.

Preşedintele Băsescu a susţinut că, dacă nu se va asuma răspunderea Guvernului pe programul de guvernare, atunci "va exista atacarea la CC, şi va trebui să aştepte până când se pronunţă Curtea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/traian-basescu-dupa-asumarea-raspunderii-chiar-daca-se-depune-motiune-de-cenzura-numesc-imediat-ministrii-12193234
12193234
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.