Tragedia din infrastructură: România are cel mai mic scor din UE privind infrastructura rutieră şi feroviară

Postat la 14 iunie 2019 25 afişări

Comisia Europeană recomandă României să investească în infrastructură. Potrivit oficialilor europeni, România are cel mai mic scor din Uniunea Europeană privind infrastructura rutieră şi feroviară.

Tragedia din infrastructură: România are cel mai mic scor din UE privind infrastructura rutieră şi feroviară

„ Recomandările se referă la transporturi, sustenabilitatea transporturilor. Am recomandat ca investiţiile să se concentreze pe politicile economice care privesc transporturi. Recomandăm îmbunătăţirea pregătirilor şi prioritizării proiectelor mari. Dacă privim transportul, România are cel mai mic scor faţă de alte ţări din UE privind infrastructura rutieră şi feroviară. Are un scor mai bun în ceea ce priveşte transportul aerian şi serviciile portuare. Noi recomandăm investiţii în infrastructură”, a declarat, vineri, Aurora Mordonu, şef adjunct de unitate la Direcţia Generală Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri din cadrul Comisiei Europene.

Oficialul european a afirmat că UE are un deficit foarte mare în investiţiile private şi publice: „Investiţiile au rămas în urmă foarte mult şi sunt foarte mici compoarativ cu situaţia de dinaintea crizei”, a precizat Aurora Murdonu.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scor,
uniunea europeana,
feroviar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.