Traficul aerian, mai afectat de norul de cenusa decat de atentatele din 11 septembrie 2001

Postat la 18 aprilie 2010 8 afişări

Pierderile suferite de traficul aerian mondial din cauza norului de cenusa eliberat in atmosfera de eruptia unui vulcan islandez le depasesc pe cele inregistrate dupa atentatele din 11 septembrie 2001, a apreciat Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI).

"Fara a dispune deocamdata de cifre precise, apreciem ca, in termeni de curse anulate si inconveniente pentru aeroporturi, impactul il depaseste pe cel din 2001", a declarat, sambata, purtatorul de cuvant al OACI, Denis Chagnon, adaugand ca "echipamentele si pistele aeroporturilor afectate de norul de cenusa vor trebui curatate". "Si in plan financiar impactul situatiei actuale risca sa fie mai grav decat in 2001", a apreciat Chagnon.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Islanda,
nor,
cenusa,
eruptie,
vulcan,
intensitate,
trafic,
zboruri
/actualitate/traficul-aerian-mai-afectat-de-norul-de-cenusa-decat-de-atentatele-din-11-septembrie-2001-5936551
5936551
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.