Toyota a lansat noul Yaris

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 30 mai 2017 114 afişări

Toyota anunţă lansarea noului model Yaris în România, model care vine în întâmpinarea cumpărătorului cu noutăţi în ceea ce priveşte gama de motorizări şi nivelul de dotare.

Toyota a lansat noul Yaris

Lansarea noului model Yaris are ca obiectiv creşterea atractivităţii acestui model în piaţă, precum şi consolidarea poziţiei mărcii Toyota în unul dintre cele mai importante segmente ale pieţei auto. În cadrul programului de dezvoltare a noului model au fost introduse peste 900 de noi componente, în urma unei investiţii de 90 de milioane euro. 

Unicul hibrid integral şi una dintre cele mai sigure maşini din segmentul său, echipat cu pachetul de siguranţă activă Toyota Safety Sense din standard, noul Yaris este o maşină care trebuie descoperită dincolo de aparenţe.

Designul, calitatea, performanţele şi caracteristicile de siguranţă sunt aspecte importante în procesul de selecţie în vederea achiziţiei, constituind puncte principale de interes pentru noul model. Noul aspect al maşinii, cu modificări semnificative în părţile anterioară şi posterioară, a fost proiectat la studioul de design ED2 al companiei Toyota din sudul Franţei, iar modificările de design exterior oferă un plus de dinamism, în timp ce interiorul este mai modern şi mai rafinat.

Noul Yaris este creat să răspundă solicitărilor şi preferinţelor unei baze extinse de clienţi, din ce în ce mai selectivi. Structura de echipare a fost păstrată, însă noile variante de echipare sunt mai bogate şi reprezintă un progres din punct de vedere estetic şi al calităţii materialelor. Noile echipări Bi-Tone includ, pe lângă aspectul distinctiv al exteriorului, şi un plus de culoare la interior.

Modificările din habitaclu modernizează interiorul, în special prin utilizarea noilor culori, finisaje şi îmbunătăţiri aduse comenzilor şi instrumentelor de bord. Toate variantele de echipare, cu excepţia celei de bază, beneficiază acum de un ecran multi-informativ TFT color plasat în ansamblul ceasurilor de bord.

Opţiunile de motorizare oferite clienţilor au fost suplimentate cu un nou motor de benzină de 1.5 litri, proiectat în vederea încadrării în noile norme de poluare Euro 6c, mai stringente, adresându-se consumului specific în condiţii reale. Noua unitate produce cu 10% mai multă putere şi cuplu decât generaţia anterioară de 1.33 litri şi reduce consumul cu până la 12%.

Importanţa pe care marca Toyota o acordă siguranţei autovehiculelor sale se reflectă în faptul că noul model Yaris vine echipat standard cu pachetul de siguranţă activă Toyota Safety Sense, ce include: sistemul de siguranţă pre-impact cu funcţie de frânare autonomă de urgenţă, sistemul de comutare automată între faza lungă şi cea scurtă a farurilor, sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare şi sistemul de asistenţă pentru marcaje rutiere*.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.