Tot internetul se revoltă după ce fosilele unui pui de T-Rex au fost scoase la vânzare pe eBay pentru 3 milioane de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 aprilie 2019 101 afişări

Tot internetul se revoltă după ce fosilele unui pui de T-Rex au fost scoase la vânzare pe eBay pentru 3 milioane de dolari

Fosilele unui pui de T-Rex sunt vândute pe eBay pentru aproape 3 milioane de dolari, ceea ce a stârnit un val de revolută pe întreg internetul, dar mai ales printre comunităţile ştiinţifice, potrivit CNBC.

Fosilele vechi de 68 de milioane de ani sunt scoase la vânzare de un vânător de fosile pe nume Alan Detrich, cu opţiunea de a fi achiziţionate pe loc pentru suma de 2.95 milioane dolari.

Anunţul de vânzare susţine că artefactul este „cel mai probabil singurul pui de T-Rex din lume”, adăugând că specimenul are un corp de 4,5 metri şi un craniu de peste jumătate de metru.

„Acest Rex a fost un carnivor extrem de periculos. Este o oportunitate rară să vedem un pui de Rex. Histologia ne arată că avea aproximativ 4 ani în momentul morţii. Reconstrucţia craniului a fost realizată de Curatorul Palenotologic de la Natural History Museum din Florida”, se arată în anunţ.

Potrivit The Guardian, Detrich a împrumutat fosilele Muzeului de Istorie Naturală de la Universitatea din Kansas în 2017, unde erau acestea expuse în momentul în care a fost realizată fotografia pentru anunţul publicat pe eBay. Scheletul a fost descoperit de Detrich în 2013 şi a devenit proprietate personală.

Leonard Krishtalka, directorul Institutului de Biodiversitate de la Universitatea din Kansas a declarat la începutul lunii că instituţia nu intermediază vânzarea de specimene către indivizi.

„În conformitate cu politica noastră, specimenul care ne-a fost împrumutat este eliminat din expoziţie şi returnat proprietarului. L-am rugat pe proprietar să elimine orice asociere cu noi din anunţul de vânzare”, spune el.

Între timp, mediul ştiinţific ridică întrebări cu privire la etica din spatele vânzării unui astfel de specimen, deoarece acesta reprezintă o parte unică a trecutului umanităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vanzare,
fosile,
pui,
ebay,
internet

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.