Tot ce trebuie să ştii despre cauciucurile de iarnă. Noi sau la mâna a doua? De iarnă sau all season?

Postat la 14 octombrie 2017 554 afişări

Iată câteva sfaturi menite a vă feri de alegerile şi deciziile greşite, în cazul cumpărării de cauciucuri de iarnă.

Tot ce trebuie să ştii despre cauciucurile de iarnă. Noi sau la mâna a doua? De iarnă sau all season?

1. Atenţie la momentul achiziţiei

Furnizorii de cauciucuri de iarnă au tendinţa de a majora preţul anvelopelor odată cu apropierea sezonului. Aceleaşi cauciucuri de iarnă cumpărate în luna august vor fi semnificativ mai ieftine faţă de cazul în care sunt achiziţionate în cursul lunii octombrie, avertizează reprezentanţii service-urilor auto.

"În cazul anvelopelor auto preţul reflectă, de cele mai multe ori, calitatea produsului. Producătorii consacraţi în fabricarea de cauciucuri iarnă investesc de mulţi ani în testarea produselor vândute, studiază comportamentul lor în diverse medii şi de la an la an îmbunătăţesc performanţele cauciucurilor. Sunt recomandaţi producătorii de anvelope de tradiţie", susţine Cristian Muntean, directorul Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI).

El consideră că producătorii auto pot recomanda clienţilor folosirea unei mărci de anvelope, iar acest lucru nu este ilegal, dar de cele mai multe ori în spatele recomandării se ascund acorduri între producătorul auto şi furnizorul de anvelope, care au la bază un interes comun, de ordin economic. În opinia specialiştilor, un producător auto poate face referire doar asupra dimensiunilor cauciucurilor pentru o funcţionare optimă a autovehiculului construit de el.

Cititi mai multe pe www.promotor.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.