Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro

Postat la 04 iulie 2014 112 afişări

Topul datornicilor: 20 de malluri au datorii cumulate de aproape 2 miliarde de euro

Cele mai îndatorate 20 de centre comerciale din România au datorii cumulate de 1,9 miliarde de euro, de zece ori mai mari decât cifra de afaceri realizată anul trecut de aceste proiecte, pe fondul creditelor mari contractate în perioada de boom a pieţei locale imobiliare, când băncile finanţau pe bandă rulantă acest gen de investiţii.

Cel mai mare credit obţi­nut în ultimii cinci ani de un mall din România a fost refinanţarea de 220 milioane de euro atra­să în urmă cu două săp­tămâni de proprietarii proiectului AFI Palace Cotroceni din Bucureşti de la un con­sorţiu de trei bănci străine, dar datorii de peste 200 milioane de euro are şi mallul Palas din Iaşi, dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascălu, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Finanţe.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/topul-datornicilor-20-de-malluri-au-datorii-cumulate-de-aproape-2-miliarde-de-euro-12887458
12887458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.