TOPUL celor mai profitabile bănci din România. Surpriza de pe primul loc

Postat la 01 aprilie 2019 98 afişări

În 2018 profitul sistemului bancar a fost de 7 mld. lei l Primele trei bănci ca active au 60% din câştigul total l Top 5 cele mai profitabile au 80% din câştigul total.

TOPUL celor mai profitabile bănci din România. Surpriza de pe primul loc

BRD-SocGen, numărul trei la nivel de active bancare, a fost în 2018 lider în topul celor mai mari profituri de pe piaţa bancară din România cu 1,54 mld. lei, fiind ur­mată de Banca Transil­va­nia, care s-a plasat pe locul doi cu 1,22 mld. lei, iar pe locul trei a venit BCR cu 1,2 mld. lei.

Profitul cumulat al celor mai mari trei bănci locale după ac­ti­ve, care sunt şi cele mai profitabile, s-a apropiat de 4 mld. lei anul trecut şi a re­pre­zentat aproape 60% din profitul pe întreg sistemul bancar, care a ajuns la un nivel record de circa 7 mld. lei.

 

În 2017, tot BRD a fost cea mai profi­tabilă bancă, fiind ur­mată tot de Banca Tran­silvania şi BCR. Comparativ, pe ansamblul întregului an 2017 sistemul bancar reuşise să obţină un profit net de 5,3 mld. lei.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
primul loc,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.