Record de lemn

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 31 martie 2019 59 afişări

Dacă Dubaiul se poate lăuda cu cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa, Norvegia se poate lăuda cu cea mai înaltă clădire multi-etajată din lemn.

Record de lemn

Recordul, recent confirmat de către autoritatea în domeniu, Consiliul pentru Clădiri Înalte şi Habitat Urban (CTBUH), aparţine turnului de 85 de metri Mjøstårnet din localitatea Brumunddal, a cărui construcţie s-a încheiat recent, scrie Dezeen.

Deţinătorul anterior al recordului era o clădire din Vancouver, din Canada, care are înălţimea de 49 de metri, aceasta nefiind însă construită complet din lemn. Mjøstårnet are 18 etaje de locuinţe şi spaţii de birouri, fiind dotat şi cu piscină şi restaurant.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.