Tomescu: Aproape 100 de persoane din azile preluate în regim de urgenţă de DGASMB Bucureşti

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 iulie 2023 38 afişări

Viceprimarul general al Capitalei Horia Tomescu anunţă că 90 de persoane din azile au fost preluate în regim de urgenţă de DGASMB Bucureşti. „Continuăm să oferim sprijin în regim de urgenţă tuturor celor în nevoie”, adaugă el.

Tomescu: Aproape 100 de persoane din azile preluate în regim de urgenţă de DGASMB Bucureşti

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti informează opinia publică privind situaţia beneficiarilor care au fost preluaţi în regim de urgenţă de instituţia noastră, proveniţi din centrele supuse anchetei derulate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, precum şi din centre a căror activitate a fost sistată ca urmare a controalelor care se desfăşoară în prezent la centrele rezidenţiale pentru vârstnici din Bucureşti”, anunţă viceprimarul Horia Tomescu (USR) care are în subordine Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

El scrie pe Facebook că în data de 04 Iulie 2023, ca urmare a dispoziţiilor reprezentanţilor statului, au fost preluaţi 74 de beneficiari, persoane vârstnice dependente şi adulti cu dizabilitati şi cazaţi în patru centre administrate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, astfel: Căminul pentru Persoane Vârstnice al Municipiului Bucureşti – Academician Nicolae Cajal – 28 persoane, Centrul rezidenţial de îngrijire şi asistenţă pentru persoane dependente Berceni – 14 persoane, Centrul rezidenţial ”Sf. Teodora” – 27 persoane, iar Complexul Integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi ”Sf. Ioan” – cinci persoane.

„În perioada cuprinsă între momentul transferului beneficiarilor şi data prezentei informări, Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a implementat o serie de măsuri care să răspundă nevoilor de bază, precum: stabilizarea beneficiarilor, identificarea cu intervenţia Poliţiei Locale şi internarea la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Al. Obregia” a cazurilor cu tulburări psihice care prezentau un pericol iminent de vătămare pentru sine sau pentru alte persoane, demersuri pentru recuperarea actelor medicale si a actelor de identitate/cardurilor de sanatate, contactarea apartinatorilor, colaborarea cu alte instituţii ale statului implicate în acest caz”, adaugă Tomescu.

El precizează că marţi 30 de persoane cu ultimul domiciliu în judetul Ilfov au fost preluate de autorităţile competente din judeţul Ilfov.

„În seara aceleaşi zile instituţia noastră a preluat şi un număr de 16 persoane din centrul închis de autorităţi în sectorul 6, a căror evaluare se află încă în curs. Continuăm să oferim sprijin în regim de urgenţă tuturor celor în nevoie şi colaborăm cu toate instituţiile implicate pentru a asigura beneficiarilor cea mai bună îngrijire posibilă, ţinând cont de nevoile specifice, identificate pentru fiecare caz în parte”, încheie Tomescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tomescu,
azile,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.