Tokes cheama comunitatile maghiare din Bazinul Carpatic sa continue lupta pentru autonomie

Postat la 23 iulie 2010 17 afişări

Vicepresedintele Parlamentului European Tokes Laszlo a chemat, vineri, in cadrul unei dezbateri de la Universitatea de vara "Tusvanyos", comunitatile maghiare din Bazinul Carpatic sa continue lupta pentru obtinerea autonomiei.

Tokes Laszlo a declarat in deschiderea dezbaterii pe tema "Locul autonomiilor comunitare in sistemul colaborarii nationale" ca este pentru prima oara dupa opt ani, cand, alaturi de FIDESZ, maghiarii pot relua lupta pentru autonomie. El l-a citat pe "premierul natiunii", Orban Viktor, care a chemat maghiarimea la unitate. "Premierul natiunii, Orban Viktor, a declarat ca suntem impreuna pentru ca ne leaga autonomia, autodefinirea si sangele natiunii, iar eu sunt in deplin acord cu el", a spus Tokes. El a vorbit apoi despre formarea Consiliului Autonomiei din Bazinul Carpatic, cadru institutionalizat pentru lupta in vederea obtinerii autonomiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tokes-cheama-comunitatile-maghiare-din-bazinul-carpatic-sa-continue-lupta-pentru-autonomie-6691316
6691316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.