Tocală: Dacă FRF nu a făcut cerere de finanţare pentru 2015 înseamnă că renunţă, noi nu îi obligăm

Autor: Marius Ţone, Adrian Ţone Postat la 05 ianuarie 2015 42 afişări

Secretarul de stat din cadrul MTS, Carmen Tocală, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că dacă FRF nu a făcut cerere de finanţare pentru 2015 înseamnă că a renunţat la solicitarea iniţială, depusă în luna noiembrie, precizând că federaţia nu este obligată să accepte bani de la minister.

Oficialul MTS a explicat că termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare expiră în cursul zilei de astăzi.

"Poate tot răul spre bine până la urmă. Dacă dânşii au negat şi dacă nu vor finanţare, nu îi obligă nimeni să îşi depună cererea. În octombrie-noiembrie se depune la MTS o solicitare, iar apoi, cererea de finanţare se depune până la 5 ianuarie, parcă ăsta este termenul. Nu am verificat azi. Deci dacă nu au cerere de finanţare înseamnă că renunţă la solicitarea iniţială, pentru că ei au un proiect depus. Dar înseamnă că nu îşi doresc şi nu îi obligăm", a afirmat Tocală.

Reprezentanţii MTS anunţau la 22 decembrie că Federaţia Română de Fotbal va primi o alocaţie financiară de aproximativ un milion de euro de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru pregătirea loturilor de copii şi juniori în 2015, fiind pentru prima oară când federaţia de fotbal a solicitat fonduri de la bugetul de stat.

Ulterior, în aceeaşi zi, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a negat într-un comunicat de presă, că ar fi solicitat fonduri de la MTS. "Am spus de la bun început: vom atrage toate fondurile şi finanţările pe care Federaţia Română de Fotbal le poate accesa. Însă, cel puţin până acum, am decis să nu solicităm finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Totodată, în dezvoltarea centrelor regionale de excelenţă am decis să ne bazăm exclusiv pe sprijinul autorităţilor locale şi investiţii din mediul privat, fără o implicare financiară din partea statului", menţiona Burleanu în comunicatul citat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MTS,
TOCALĂ,
FRF
/actualitate/tocala-daca-frf-nu-a-facut-cerere-de-finantare-pentru-2015-inseamna-ca-renunta-noi-nu-ii-obligam-13748619
13748619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.