Toate zborurile militare SUA de tranzit din Afganistan, transferate din Kîrgîzstan în România

Postat la 07 martie 2014 67 afişări

Toate zborurile militare care tranzitau anterior pe la o instalaţie aeriană americană din Kîrgîzstan au fost transferate la o nouă bază în România, a declarat un reprezentant al Centrului de Tranzit de la Manas pentru agenţia rusă, relatează RIA Novosti în pagina electronică de vineri.

Toate zborurile militare SUA de tranzit din Afganistan, transferate din Kîrgîzstan în România

 Comandantul instalaţiei, colonelul american John Millard a declarat joi că ultima misiune la Manas a fost finalizată înainte de termenul-limită de evacuare a centrului, şi anume 11 iulie.

Centrul de Tranzit la Manas, situat pe teritoriul aeroportului civil din capitala kîrgîză, a fost deschis la trei luni după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, pentru a susţine invazia Afganistanului de către o coaliţie condusă de Statele Unite.

De când a fost deschis, peste cinci milioane de militari au tranzitat Centrul, care a găzduit şi avioane americane de alimentare în zbor. Acestea au efectuat peste 33.000 de misiuni de susţinere a operaţiunilor de luptă în Afganistan.

Preşedintele kîrgîz Almazbek Atambayev a anunţat în 2011 că ţara sa nu va prelungi un acord de închiriere a instalaţiei, în urma unor presiuni exercitate de către Rusia în vederea suspendării activităţilor militare americane în această fostă republică sovietică din Asia Centrală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/toate-zborurile-militare-sua-de-tranzit-din-afganistan-transferate-din-kirgizstan-in-romania-12217303
12217303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.