Titlurile Trezoreriei SUA au urcat luni, fiind considerate plasamente sigure de catre investitori

Postat la 09 august 2011 14 afişări

Pretul la care se tranzactioneaza titlurile Trezoreriei SUA cu scadenta la zece ani a crescut luni, iar randamentele au scazut, dupa ce Wall Street a deschis in scadere, urmand bursele din Asia si Europa, in timp ce investitorii au cautat plasamente sigure.

Avansul pretului vine in prima zi de tranzactionare dupa ce Standard&Poor's a retrogradat ratingul suveran al SUA cu o treapta, de la "AAA" la "AA-". Agentia de rating Standard&Poor's a retrogradat SUA dupa inchiderea sedintei bursiere de vineri. La sfarsitul saptamanii, Banca Centrala Europeana a a anuntat ca este pregatita sa cumpere obligatiuni emise de Italia si Spania, doua state din zona euro confruntate cu probleme financiare. Declinul de pe bursele din Europa si Asia a cauzat si cresterea pretului titlurilor de Trezorerie pe 30 de ani, insa exista conditiile unei stabilizari pe parcursul zilei. Traderii de la firmele mari implicate in tranzactii cu obligatiuni au afirmat ca se asteptau la mai rau.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
titluri,
trezorerie,
financiar,
plasamente
/actualitate/titlurile-trezoreriei-sua-au-urcat-luni-fiind-considerate-plasamente-sigure-de-catre-investitori-8588071
8588071
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.