Timpul trece mai repede acum decât în orice moment din ultimii 50 de ani. Ce se întâmplă cu Pământul şi ce spun oamenii de stiinţă

Postat la 06 ianuarie 2021 162 afişări

Timpul trece mai repede acum decât în orice moment din ultimii 50 de ani. Ce se întâmplă cu Pământul şi ce spun oamenii de stiinţă

Ceasurile atomice înregistrează cu precizie cât de lungă este fiecare zi la nivel de milisecundă.

Timpul trece mai repede acum decât în orice moment din ultima jumătate de secol, arată datele oficiale.

La 19 iulie 2020, ziua a fost cu 1,4602 milisecunde, cea mai scurtă zi de când au început înregistrările.

Timpul trece mai repede acum decât în orice moment din ultima jumătate de secol, arată datele oficiale, notează Daily Mail.

Rotaţia Pământului este mai rapidă decât în mod normal şi, ca rezultat, ziua este în prezent tot mai scurtă.

Oamenii de ştiinţă discută acum dacă să şteargă o secundă din timp pentru a explica schimbarea şi să readucă trecerea precisă a timpului înapoi cu rotaţia Pământului.

În timp ce adăugarea aşa-numitei „secunde de salt negativ” nu a mai fost făcută până acum, au fost adăugate în total 27 de „secunde de salt” din anii 1970, pentru a menţine timpul atomic în concordanţă cu timpul solar.

Acest lucru se datorează faptului că, de zeci de ani, Pământul a avut nevoie de puţin mai mult de 24 de ore pentru a finaliza o rotaţie, dar de anul trecut acest lucru s-a schimbat.

Din anii 1960, ceasurile atomice păstrează înregistrări ultra-precise ale lungimii zilei şi au constatat că, în ultimii 50 de ani, Pământul a luat o fracţiune mai mică de 24 de ore (86.400 de secunde) pentru a finaliza o rotaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timp,
pamant,
trecere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.