Timpul înseamnă bani: Suma fabuloasă pentru care s-a vândut unul dintre cele mai rare modele Rolex create vreodată. Există doar nouă exemplare în toată lumea

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 22 aprilie 2024 149 afişări

Timpul înseamnă bani: Suma fabuloasă pentru care s-a vândut unul dintre cele mai rare modele Rolex create vreodată. Există doar nouă  exemplare în toată lumea

Timpul înseamnă bani: Suma fabuloasă pentru care s-a vândut unul dintre cele mai rare modele Rolex create vreodată. Există doar nouă  exemplare în toată lumea

Un Rolex 4113 s-a vândut cu 3,5 milioane de dolari în cadrul unei licitaţi organizate la Monaco, şi a doborât toate recordurile stabilite anterior pentru acest model. Ceasul a fost produs pentru prima oară în 1942, fiind fabricate doar 12 bucăţi, din care doar nouă mai există, scrie Bloomberg.

Modelul 4113 este un Rolex neobişnuit şi se crede că este singurul cronograf rattrapante, produs de brandul elveţian de ceasuri cu sediul la Geneva. Ceasul are un diametru al carcasei de 44 de milimetri, ceea ce îl face unul dintre cele mai mari ceasuri pe care Rolex le-a produs vreodată.

Cronograful rattrapante îi permite proprietarului să cronomentreze evenimente care încep în acelaşi timp şi se termină la intervale diferite.

Ceasul provine din colecţia lui Auro Montanari, unul dintre cei mai importanţi colecţionari din lume şi un erudit în domeniul ceasurilor. Acesta a scris, de asemenea, mai multe cărţi sub pseudonimul John Goldberger, inclusiv 100 Superlative Rolex Watches, care prezintă 4113 pe copertă.

Ceasul a fost scos la licitaţie împreună cu cuţitul de brânzeturi pe care Montanari l-a folosit pentru a desprinde carcasa ceasului şi a-i dezvălui mecanismele interioare în timpul unui videoclip din 2013.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
timp,
vanzare,
bani,
creare,
modele,
ceas,
ceasuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.