Timpul costă bani: Un ceas de lux Patek Philippe a spart toate recordurile după ce s-a vândut la o licitaţie pentru aproape şase milioane de dolari

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 25 martie 2023 401 afişări

Timpul costă bani: Un ceas de lux Patek Philippe a spart toate recordurile după ce s-a vândut la o licitaţie pentru aproape şase milioane de dolari

Un ceas rar de lux Patek Philippe a deveni cel mai scump ceas vândut vreodată la o licitaţie online, după ce un cumpărător anonim a scos din buzunar pentru el nu mai puţin de 5,8 milioane de dolari. Licitaţia a fost organizată de celebra casă de licitaţii Christie’s, scrie Business Insider.

Ceasul recent vândut, care are numărul de referinţă 6002G-001, este cunoscut pentru că este unul dintre cele mai atent detaliate ceasuri din lume. Este proiectat cu un cadran din email albastru realizat manual şi o carcasă din aur alb de 18 karate, iar cureaua este din piele de crocodil.

Industria ceasurilor de lux continuă să fie o piaţă profitabilă. Potrivit companiei de date Grand View Research, dimensiunea pieţei din această industrie a fost evaluată la 39,36 miliarde de dolari în 2021.

Valoarea ceasurilor de lux este determinată de reputaţia ceasornicarilor elveţieni de lungă durată, precum Patek Philippe, care fabrică aceste ceasuri în cantităţi limitate. Potrivit Christie's, Patek Philippe a fabricat mai puţin de un milion de ceasuri de la înfiinţarea sa în 1939.

„Piaţa de ceasuri de lux a continuat să fie extrem de efervescentă, fapt evidenţiat prin numărul partincipanţilor la licitaţii”, a declarat Alexandre Bigler, vicepreşedintele Christie's Asia-Pacific.

Un ceas Patek Philippe - Grandmaster Chime 6300A-010 - rămâne cel mai scump ceas vândut vreodată la o licitaţie. Ceasul, care este fabricat din oţel, a fost vândut pentru 31,19 milioane de dolari la licitaţia Only Watch Auction din Geneva în 2019.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceas,
lux,
vanzare,
licitatie,
bani,
costuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.