Time: Personalitatea anului 2011 - Protestatarul

Autor: Dorin Oancea Postat la 15 decembrie 2011 38 afişări

Personalitatea anului 2011 este, în opinia redactorilor revistei Time, "Protestatarul", nemulţumiţii din Orientul Mijlociu, Europa, America sau Rusia care au schimbat guverne, au dat jos preşedinţi şi au amintit lumii capitaliste cine este cetăţeanul şi ce poate face el.

Textul de pe copertă adună toate acestea în cel mai simplu mod cu putinţă: "De la Primăvara arabă la Atena, de la Occupy Wall Street la Moscova". Iar motivaţia continuă: "Pentru că a captat şi subliniat un sentiment mondial, cel al speranţei pentru o schimbare, a dat jos guverne şi idei preconcepute, a combinat cele mai vechi tehnici cu cele mai moderne tehnologii, pentru a pune în lumină demnitatea umană şi a îndreptat planeta spre un secol XXI mai democratic, deşi, uneori, mai periculos", Protestatarul i-a depăşit pe Kate Middleton, soţia prinţului William sau pe amiralul William McRaven, care a coordonat operaţiunea de lichidare a lui Osama Bin Laden.

Time desemnează personalitatea anului din 1927, când a fost aviatorul Charles Lindberg; au mai apărut mulţi alţii, printre care Hitler în 1938, computerul în 1982, Baby Boomers în 1966 sau Mark Zuckerberg anul trecut.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/time-personalitatea-anului-2011-protestatarul-9063782
9063782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.