Timbrul de mediu: noua taxă auto este cu 90% mai mică pentru cele mai poluante maşini

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 20 februarie 2013 30 afişări

Timbrul de mediu care va intra în vigoare pe 15 martie pentru a înlocui actuala taxă auto vine cu o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, conform formulii de calcul anunţate marţi, la Palatul Victoria.

Timbrul de mediu care va intra în vigoare pe 15 martie pentru a înlocui actuala taxă auto vine cu o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile non-Euro, Euro 1 şi Euro 2, conform formulii de calcul anunţate marţi, la Palatul Victoria. Timbrul de mediu va fi calculat în principal în funcţie de emisia de CO2, luată în calcul în întregime pentru timbru faţă de 30% de legea în vigoare, înscrisă în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare. Formula de calcul a "noii taxe auto" va duce la o creştere cu circa 10% a sumelor de plată pentru maşinile Euro 3 şi Euro 4. Conform noului timbru de mediu, cuantumul taxei va rămâne la acelaşi nivel în cazul maşinilor Euro 5, în timp ce pentru maşinile Euro 6 şi maşinile electrice nu va fi plătită nicio taxă de mediu. În cazul maşinilor electrice, ministrul mediului, Rovana Plumb, a precizat că persoanele care vor cumpăra, începând cu 15 martie 2013, un autoturism electric vor primi, la momentul achiziţionării, un "ecotichet" în valoare de 12.000 lei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/timbrul-de-mediu-noua-taxa-auto-este-cu-90-mai-mica-pentru-cele-mai-poluante-masini-10577843
10577843
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.