Theresa May avertizează că nu va permite UE să "submineze" integritatea constituţională a Marii Britanii

Postat la 28 februarie 2018 104 afişări

Premierul britanic Theresa May a avertizat, miercuri, că Guvernul de la Londra nu va permite Uniunii Europene să "submineze" integritatea constituţională a Marii Britanii, respingând proiectul de acord de Brexit prezentat de negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, potrivit postului France 24.

Theresa May avertizează că nu va permite UE să "submineze" integritatea constituţională a Marii Britanii

"Proiectul de acord legal, dacă ar implementat, va submina piaţa comună a Marii Britanii şi ar ameninţa integritatea constituţională a Marii Britanii prin crearea o frontieră vamală şi privind reglementările în Marea Irlandei şi niciun premier britanic nu ar accepta asta vreodată", a declarat Theresa May.

În luna decembrie, UE şi Marea Britanie au discutat trei opţiuni de rezolvare a chestiunii frontierei irlandeze, anume: o nou relaţie, soluţii alternative propuse de Londra, ori opţiunea de a menţine toate procedurile şi reglementările existente, ce ar însemna că Irlanda de Nord ar rămâne în uniunea vamală a UE.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.