The Independent: Populaţia scade rapid în unele state europene, inclusiv România, parţial din cauza emigrării

Postat la 03 aprilie 2012 23 afişări

Populaţia scade rapid în statele foste comuniste din Europa, în condiţiile în care aderarea la UE, deşi a adus prosperitate multora, a facilitat emigrarea tinerilor din est, comentează The Independent în ediţia online, precizând că România este printre ţările cele mai afectate de acest fenomen.

La peste 20 de ani după căderea comunismului, diferenţele economice dintre estul şi vestul Europei persistă, iar populaţia unor ţări de la Marea Neagră până la Marea Baltică scade într-un ritm alarmant. Deşi aderarea la Uniunea Europeană a adus prosperitate multora, ea a facilitat şi emigrarea, determinând tinerii să plece din est şi să lase în urmă o populaţie mai bătrână şi mai săracă.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demografie,
populatie,
emigrare,
tineri
/actualitate/the-independent-populatia-scade-rapid-in-unele-state-europene-inclusiv-romania-partial-din-cauza-emigrarii-9471677
9471677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.