Testul la care PICĂ 9 din 10! Ce reprezintă de fapt DUNGILE din drapelul SUA?

Postat la 07 mai 2022 1093 afişări

Testul la care PICĂ 9 din 10! Ce reprezintă de fapt DUNGILE din drapelul SUA?

Drapelul SUA este format din stele albe şi 13 dungi alternative, 7 roşii şi 6 albe. Cele 50 de stele reprezintă cele 50 de state ale uniunii, iar cele 13 dungi reprezintă cele 13 state originale.

După începerea Revoluţiei Americane, primul drapel naţional neoficial a fost arborat la Prospect Hill în Charlestown (în prezent Somerville), Massachusetts, la 1 ianuarie 1776.

Acesta a fost ridicat la ordinul generalului George Washington, al cărui cartier general se afla în apropiere.

Steagul avea 13 dungi orizontale şi, în canton, prima versiune a steagului Uniunii Britanice (Union Jack). În calitate de drapel al Armatei Continentale, a fluturat la forturi şi pe navele militare.

Când a fost aprobat primul drapel al SUA?

Diferite versiuni ale drapelului au apărut pe multe steaguri coloniale americane din secolul al XVIII-lea, inclusiv pe câteva arborate de unităţi militare în timpul Războiului de Independenţă.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reprezentare,
revolutie,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.