Tesla, criticată în Germania din cauza orelor de lucru şi contractelor

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 ianuarie 2023 27 afişări

Tesla a fost criticată de sindicatul german IG Metall şi de politicieni din cauza acuzaţiilor făcute de muncitori cu privire la orele de lucru nerezonabile şi a temerilor legate de exprimarea opiniei la uzina din Brandenburg, unii dintre ei solicitând anchetarea producătorului auto, scrie Reuters.

Tesla, criticată în Germania din cauza orelor de lucru şi contractelor

În cadrul conferinţei sale anuale de presă, IG Metall, care are un birou în apropierea uzinei şi spune că este în contact regulat cu lucrătorii, a declarat că un număr tot mai mare de persoane au raportat ore de lucru mai multe şi puţin timp liber.

De asemenea, lucrătorii se tem din ce în ce mai mult să discute deschis despre condiţiile lor de muncă din cauza acordurilor de confidenţialitate pe care li s-a spus să le semneze împreună cu contractele de muncă, a declarat IG Metall.

Compaania caută, conform site-ului, un "Investigator de informaţii de securitate", care va colabora cu departamentele juridic şi de resurse umane pentru "colectarea de informaţii de pe teren atât în interiorul cât şi în afara zidurilor Tesla pentru a proteja compania de ameninţări", ceea ce a exacerbat preocupările.

"Muncitorii au început la Tesla cu mult entuziasm. În timp, observăm că acest entuziasm se ofileşte", a declarat Irene Schulz de la IG Metall Berlin-Brandenburg-Sachsen. "Tesla nu face suficient pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă şi lasă prea puţin timp pentru petrecerea timpului liber, familie şi recuperare."

Tesla nu a fost disponibilă imediat pentru comentarii.

Tesla China a cerut, de asemenea, unor angajaţi să semneze acorduri de confidenţialitate, spun două surse care au cunoştinţă despre acest subiect. Reuters a găsit pe LinkedIn mai multe persoane cu titlul de "Security Intelligence Investigator" care lucrează pentru Tesla în Austin, San Francisco şi Shanghai.

Ziarul german de afaceri Handelsblatt a relatat luni că politicienii locali, de la SPD de centru-stânga la CDU de centru-dreapta, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la aceste acuzaţii, solicitând anchete atât din partea Tesla, cât şi din partea guvernului local.

"Guvernul landului Brandenburg trebuie să impună siguranţa la locul de muncă prin controale strânse la Tesla", a declarat Christian Baeumler de la creştin-democraţi (CDU) pentru Handelsblatt.

Guvernul din Brandenburg nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
germania,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.