Terra se îndreaptă către un dezastru climatic ireversibil, dar 24 de planete din afara sistemului nostru solar ar putea fi “acasă”

Postat la 06 octombrie 2020 5521 afişări

Terra se îndreaptă către un dezastru climatic ireversibil, dar 24 de planete din afara sistemului nostru solar ar putea fi “acasă”

• Cercetătorii au testat 4500 de planete şi au identificat 24 ca fiind potenţiale superhabitate, conform Washington State University

• Planetele au fost studiate după un set de criterii precum o vârstă cuprinsă între 5 şi 8 miliarde de ani

• Problema principală este distanţa: sunt la peste 100 de ani lumină depărtare de Pământ

Dacă ai fi acum în New York ai putea vedea în Manhattan un cronometru care arată că mai avem doar 7 ani până când atingem un dezastru climatic ireversibil. Căutarea pentru o planetă mai bună decât Pământul devine tot mai seriosă, în lipsa acţiunilor noastre de a proteja ceea ce avem deja.

Un studiu condus de Washington State University ne arată că oamenii de ştiinţă au descoperit 24 de planete ce ar putea susţine viaţa. Acestea au fost testate conform unui set de criterii precum vârstă minimă de 5 miliarde de ani sau existenţa apei. Pământul are 4,5 miliarde de ani. Din 4500, doar 28 au bifat suficiente criterii pentru a putea fi considerate posibile superhabitate. Problema este ca toate sunt la minim 100 de ani lumină distanţă faţă de Pământ, în afara sistemului nostru solar. Ne-ar fi imposibil să ajungem pe una dintre aceste planete însă rămâne plăcut gândul că un alt Pământ ar putea exista în Univers.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
planete,
dezastru,
sistem

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.