Teodorovici promite transportatorilor restituirea supraaccizei

Postat la 18 iulie 2019 34 afişări

Suma necesară restituirii supaaccizei, aşa cum au solicitat transportatorii, va fi prinsă la rectificare, a declarat joi ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

Teodorovici promite transportatorilor restituirea supraaccizei

UNTRR a solictat Guvernului, Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Transporturilor suplimentarea bugetului alocat în 2019 restituirii supraaccizei pentru transportatorii rutieri. În perioada 2014-2017, au fost aprobate 2.638 cereri de restituire a supraaccizei, în valoare de peste 67,6 milioane lei.

„Pot să vă spun că suma întreagă se prinde la rectificare astfel încât rambursarea accizei către transportatori să fie făcută… Ministerul Finanţelor a cerut acest lucru din 25 mai la Transporturi ca suma respectivă să fie comunicată şi prinsă în rectificare”, a spus Teodorovici.

UNTRR susţine că prin restituirea supraaccizei firmelor de transport rutieri, consumul de motorină este menţinut în România, de unde statul poate încasa TVA şi restul de acciză. Potrivit ultimelor date de la Comisia Europeană, analizate de UNTRR, rezulta un cost pentru firmele de transport rutier (preţ motorină fără TVA şi cu acciza recuperabilă) de 0,96 euro/litru în România, în comparaţie cu Ungaria – 0,95 euro/litru, Bulgaria – 0,92 euro/litru sau Slovenia – 0,94 euro/litru. 

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restituire,
transportatori,
promisiuni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.