Locul din România despre care străinii spun ca este "unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracţii de pe pământ!”

Postat la 10 iulie 2020 29458 afişări

Locul din România despre care străinii spun ca este "unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracţii de pe pământ!”

„Ce să faci cu o mină imensă de sare când extracţia s-a terminat? Am găsit răspunsul la Salina Turda, în Transilvania”, scriu italienii de pe site-ul esquire.com. „Construieşti înăuntru unul dintre cele mai incredibile parcuri de distracţii de pe pământ!” Iubitorii de aventură din întreaga lume vizitează parcul de distracţii tematic amenajat în Salina Turda. Acesta este situat la o adâncime de 122 metri sub pământ şi este o adevărată atracţie pentru turişti.

600.000 de persoane vin să îl viziteze anual. Parcul e amenajat cu o roată Ferris, un lac perfect pentru plimbări cu barca, o popicărie şi un amfiteatru uriaş. Accesul se face printr-un labirint de scări şi lifturi, iar pereţii fostei mine de sare sunt foarte apreciaţi, de asemenea.

„În anul 1932 extracţiile de sare s-au terminat, iar mina gigantică a devenit mai întâi un adăpost în timpul celui de-al doilea război mondial, iar apoi un depozit de brânză. În cele din urmă, a fost transformată în unul dintre cele mai incredibile parcuri de pe pământ. Sau mai bine zis de sub pământ, deoarece pentru a ajunge acolo este necesar să coborâţi mai mult de 100 de metri cu un lift construit în puţurile verticale folosite cândva de mineri. Pe măsură ce coborâţi, vă veţi scufunda în atmosfera unică a peşterii, ai cărei pereţi încă strălucesc de sare, împrăştiind luminiţe spectaculoase”, scriu italienii.

Jurnaliştii de la CNN au realizat un reportaj „Cele mai cool locuri de sub pământ din lume”, unde Salina Turda a ocupat un merituos loc secund fiind devansată doar de un râu subteran din Filipine.

Potrivit site-ului oficial al salinei, www.salinaturda.eu, acesta este pe locul 22 în topul celor mai spectaculoase destinaţii din lume, această apreciere datorându-se celor de la Business Insider.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turda,
italieni,
parc,
pamant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.