Teodorovici: Astăzi a aprobat Comisia Europeană capitalizarea de 940 milioane de lei la CEC Bank, la a treia încercare

Autor: Alex Ciutacu Postat la 29 octombrie 2019 143 afişări

Teodorovici: Astăzi a aprobat Comisia Europeană capitalizarea de 940 milioane de lei la CEC Bank, la a treia încercare

Eugen Teodorovici anunţă în cadrul audierilor în comisia de Parlament a lui Florin Cîţu, ministrul propus de PNL la Finanţe, că a fost aprobată de Comisia Europeană capitalizarea CEC Bank, cea mai mare bancă a statului român, cu 940 milioane lei din bugetul de stat.

„Vreau să vă spun că astăzi a aprobat Comisia Europeană capitalizarea de 940 milioane de lei din buget, la a treia încercare. Cred că mâine-poimâine va fi făcut şi anunţul oficial”, spune Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor, în cadrul audierilor în comisia de Parlament a lui Florin Cîţu, prounerea PNL pentru ministerul de Finanţe – unde acesta a primit aviz negativ.

Teodorovici i-a mai atras atenţia lui Cîţu asupra declaraţiilor sale ca potenţial viitor ministru.

„Contează mult declaraţiile ca ministru de Finanţe. Trebuie să ştim că fuziunea Eximbank cu Banca Românească, alături de capitalizarea CEC Bank reprezintă un plus pentru România”, spun fostul ministru al Finanţelor.

Capitalizarea CEC Bank cu aproape 1 miliard de lei este la a treia încercare în ultimii ani, iar în octombrie a mai vobit despre acest subiect şi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, care spunea că se aşteaptă ca decizia CE cu privire la majorare să fie luată până la finalul lunii, într-un sens pozitiv.

„Mă aştept ca, până la sfârşitul lunii octom­brie, să primim aproba­rea Comisiei Europene pen­tru a creşte capitali­za­rea CEC cu un miliard de lei. Sunt şanse foarte mari ca aceasta să fie ac­cep­ta­tă. Nu ştim însă ce va vrea să facă acţionarul CEC Bank - statul român, prin Mi­nis­te­rul de Finanţe - cu această ma­jo­rare de capi­tal“, a spus Bogdan Chiriţo­iu, preşedin­tele Con­si­liului Concuren­ţei, în ca­drul evenimentului „Sistemul bancar şi bazele unui mediu compe­tiţional sănătos“, care a avut loc la începutul lunii.

Capitalizarea CEC este un su­biect care se discută de aproxi­ma­tiv zece ani, aceasta fiind a treia astfel de încercare.

„În această su­mă de un miliard de lei se prefigurează şi operaţiuni ale băn­cii în anii urmă­tori“, a mai spus Bogdan Chiriţoiu.

CEC Bank, a şaptea bancă de pe piaţa locală în topul după active, este singura bancă a statului român din top 10. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisie,
aprobare,
capitalizare

ALEPH STORY: De ce este energia în România mai scumpă decât în Italia sau Spania. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.