Tensiunea creşte în relaţiile Rusiei cu SUA (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 27 noiembrie 2011 15 afişări

Rusia a ameninţat în această săptămână, pentru prima oară, că va desfăşura rachete având ca ţintă scutul anti-rachetă al SUA din Europa dacă Washingtonul nu reuşeşte să ofere Moscovei garanţii că expansiunea scutului european nu o ameninţă.

Preşedintele Dmitri Medvedev a spus că încă speră într-o rezolvare diplomatică a situaţiei, însă a adăugat că Rusia va fi nevoită să ia contramăsuri militare, incluzând amplasarea de sisteme de rachete Iskander la Kaliningrad, dacă SUA continuă să construiască scutul în Polonia şi România fără garanţii legale scrise că acesta nu are ca scop o eventuală acţiune contra Rusiei.

Medvedev a precizat că Moscova s-ar putea retrage şi din noul acord START de control al armamentului şi din celelalte discuţii privind controlul înarmării. NATO a propus anterior ca scutul să fie operat de NATO în colaborare cu Rusia, însă discuţiile pe această temă s-au blocat.

Duminică a fost rândul premierului Vladimir Putin să lanseze un atac contra SUA şi a UE, de data aceasta pe motiv că acordă prea multă atenţie opozanţilor din Rusia ai Kremlinului şi că acordă politicienilor şi ONG-urilor din opoziţie sprijin financiar.

"Noi ştim că reprezentanţi ai anumitor ţări se întâlnesc cu opozanţii şi le dau bani, instrucţiuni şi le spun ce să facă pentru a influenţa campania electorală din ţara noastră", a spus Putin. "E un efort irosit, e ca şi cum ai arunca bani în vânt", a continuat premierul, sfătuindu-i pe occidentali ca mai bine să folosească banii "pentru a plăti datoria publică a ţărilor lor în loc să promoveze o politică externă atât de costisitoare şi de ineficientă".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/tensiunea-creste-in-relatiile-rusiei-cu-sua-video-9010267
9010267
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.