Telemuncă şi telesalariaţi: Cheltuielile suportate de angajator aferente activităţii în regim de telemuncă sunt deductibile şi netaxabile în limita a 400 de lei

Autor: Alexandru Nanu Postat la 06 ianuarie 2021 519 afişări

Telemuncă şi telesalariaţi: Cheltuielile suportate de angajator aferente activităţii în regim de telemuncă sunt deductibile şi netaxabile în limita a 400 de lei

Conform legii privind reglementarea activităţii de telemuncă contractele individuale de muncă  ar trebui să conţină condiţiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activităţii în regim de telemuncă a angajatului şi care în prezent sunt deductibile de angajator până la suma de 400 de lei.

În ceea ce priveşte angajaţii care lucrează în regim de telemuncă, angajatorii ar trebui să acorde angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă anumite sume pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou.

Mai exact, conform legii Nr. 81/2018 din 30 martie 2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, contractul în cazul activităţii de telemuncă, contractul individual de muncă conţine şi condiţiile în care angajatorul suportă cheltuielile aferente activităţii în regim de telemuncă.

De anul acesta, conform legii nr. 296 din 18 decembrie 2020pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal cheltuielile suportate de angajator aferente activităţii în regim de telemuncă pentru salariaţii care desfăşoară activitatea în acest regim sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal.

Astfel, sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfăşoară activitate în regim de telemuncă.

Pe lângă că aceste cheltuieli sunt deductibile la angajator, angajaţii nu sunt obligaşi la plata impozitului, CAS şi CASS pentru sumele primite în limita a 400 de lei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.