Telefoanele ieftine cu Google Android, o bombă cu ceas în buzunarele operatorilor - studiu

Postat la 05 noiembrie 2011 56 afişări

Operatorii de telefonie mobilă din întreaga lume ar putea fi nevoiţi să achite o costisitoare factură de până la 2 miliarde de dolari pentru a repara componentele defecte ale telefoanelor mobile ieftine care au ajutat la explozia platformei software Android a Google, potrivit unui raport al companiei de service pentru terminale mobile WDS, citat de Reuters.

Problemele de funcţionare la componentele scumpe din telefoanele mobile apar mai des la terminalele cu Android decât la gadgeturile Apple sau Research in Motion (Blackberry), pentru că ultimele două companii au control strict asupra componentelor folosite în mobile, conform datelor WDS. Telefoanele Android mai ieftine, care costă chiar şi 100 de dolari, au ajutat Google să devină numărul unu pe smartphone-uri, zeci de producători lansând asemenea terminale, de la Samsung până la firme no-name din Asia.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telefoane,
google android,
ieftine,
pericol
/actualitate/telefoanele-ieftine-cu-google-android-o-bomba-cu-ceas-in-buzunarele-operatorilor-studiu-8941999
8941999
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.