Teamnet: peste 10 ani, piaţa europeană de aeronave fără pilot va atinge o valoare estimată la 38 miliarde de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 mai 2016 166 afişări

Teamnet: peste 10 ani, piaţa europeană de aeronave fără pilot va atinge o valoare estimată la 38 miliarde de dolari

Teamnet, unul dintre principalii integratori de sisteme din regiune şi prima companie din România care proiectează şi integrează în ţară sisteme de aeronave fără pilot (UAV) de tip enterprise va furniza tehnologii de profil avansate organizaţiilor din mediul public şi privat din Italia, integrate cu soluţiile GIS dezvoltate de Geocart Italia, companie specializată în livrarea de soluţii, senzori şi servicii inovatoare pentru domenii de activitate precum infrastructură, energie, ICT.

Soluţiile UAV furnizate de către cele două companii vor facilita derularea unor acţiuni complexe de monitorizare şi colectare a datelor în timp real de la sol, cu beneficii semnificative atât în mediul enterprise, cât şi în domenii precum situaţiile de urgenţă, agricultură, protecţia mediului, transport sau energie.

Aeronavele fără pilot vor permite colectarea de date în timp real în situaţii de urgenţă, precum incendii, inundaţii sau alunecări de teren, vor facilita supravegherea şi monitorizarea mediului, a traseelor de transport rutier, feroviar sau maritim, precum şi a infrastructurii critice. Totodată, tehnologiile UAV furnizate de Teamnet şi Geocart Italia vor permite companiilor să monitorizeze obiective de interes şi să colecteze informaţii de înaltă calitate, în timp real, de la sol.

În următorii 10 ani piaţa europeană de UAV, care în prezent reprezintă doar 4% din piaţa globală de profil, va creşte, atingând o valoare estimată de 38 miliarde de dolari, dintre care cel puţin 20 de miliarde voi fi destinate investiţiilor în cercetare.

Parteneriatul dintre Teamnet şi Geocart va cuprinde şi iniţiative de cercetare, precum şi dezvoltarea de proiecte pentru Horizon2020 şi Agenţia Aerospaţială Europeană.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/teamnet-peste-10-ani-piata-europeana-de-aeronave-fara-pilot-va-atinge-o-valoare-estimata-la-38-miliarde-de-dolari-15300993
15300993
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.