RATB reintroduce plata călătoriei prin SMS

Postat la 09 mai 2016 152 afişări

RATB reintroduce plata călătoriei prin SMS

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) reintroduce, începând de luni, 9 mai 2016, serviciul de plată a călătoriilor cu mijloacele de transport în comun prin serviciul de mesaje scurte (SMS) al operatorilor de telefonie mobilă, anunţă RATB, luni, printr-un comunicat de presă.

Potrivit unui comunicat, "facilitatea de plată este valabilă atât pentru Abonamentul de o zi, cât şi pentru călătoriile efectuate pe liniile Expres 780 şi 783".

“Acest instrument de plată este flexibil, rapid şi comod şi se adresează în primul rând celor care călătoresc ocazional în Bucureşti, dar şi tinerilor. Politica RATB nu este aceea de a sancţiona călătorii frauduloşi, ci urmărim conştientizarea publicului călător asupra faptului că de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului public în Bucureşti. Vor urma şi alte măsuri care vor crea condiţii civilizate de transport şi vor dovedi ataşamentul RATB faţă clienţii săi”, spune Radu Paul Orzaţă, directorul general al RATB.

Călătorii pot trimite "printr-un singur SMS, trimis la numărul 7458, disponibil în reţelele de telefonie mobilă, călătorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o călătorie pe liniile Expres".

RATB anunţă că această modalitate de plată nu este valabilă pentru mijloacele de transport ale liniilor preorăşeneşti iar plata poate fi efectuată de pe orice tip de telefon mobil.

"Preţul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro + TVA (8,79 lei, TVA inclus). Preţul pentru o călătorie pe liniile expres este de 0.75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus). SMS-ul de comandă este gratuit în reţelele Vodafone, Telekom şi DigiMobil, iar în reţeaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA", se mai spune în comunicat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ratb-reintroduce-plata-calatoriei-prin-sms-15298258
15298258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.