Te costă 0 lei să ajuţi

Autor: Ioana Matei Postat la 04 octombrie 2020 33 afişări

Te costă 0 lei să ajuţi

PROFI

Motivaţie:

„Ca orice alt act de binefacere, această campanie de responsabilitate socială merită sa fie cunoscută ca model de bune practici, să inspire cât mai mulţi oameni, cât mai multe alte companii. Sperăm că succesul ei va face să crească în continuare numărul celor care vor dori să ni se alăture în acţiunile de binefacere şi în obţinerea succesului”, spun reprezentanţii companiei.

Descrierea proiectului:

Campania „Te costă 0 lei să ajuţi” s-a desfăşurat în toate magazinele Profi, de la 09.09.2019 până la 13.10.2019. Votul cumpărătorilor a direcţionat cei un million şi jumătate de lei donaţi de Profi către educaţie, sănătate, drepturile copiilor, incluziune/servicii sociale, protecţia mediului, cultură şi sport, făcând o diferenţă în bine în viaţa multor copii şi tineri. Clienţii Profi au votat  unul dintre proiectele propuse de către şapte ONG-uri participante, iar votarea s-a făcut scanând la infochioşcurile din magazine codul de bare al bonurilor fiscale. Fiecare bon fiscal a reprezentat echivalentul a 10 puncte, indiferent de valoarea cumpărăturilor, in timp ce produsele sponsorSAC au oferit cumpărătorilor puncte suplimentare. În final, fiecărui ONG i-a revenit o sumă proporţională cu numărul total de puncte acumulate la nivel naţional.

Efecte:

Sumele primite de la Profi au ajutat 330 de copii să evite abandonul şcolar şi 90 de profesori să-şi îmbunătăţească abilităţile de predare şi empatizare, au permis pe parcursul unui an unui număr de 150 de mame şi copii în dificultate să îşi construiască un viitor împreună, au sprijinit dezvoltarea unei reţele de servicii medicale prin telemedicină.  Finanţare au fost şi proiectul „Şi eu am dreptul să mă joc”, destinat copiilor bolnavi internaţi, programul de burse „10 pentru gimnastică” care oferă o şansă tinerelor gimnaste, precum şi menţinerea echilibrului în natură prin plantarea de copaci.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.