Taxa pe „monopolul natural“ a scos investitorii la vânzare

Autor: Stefan Musgociu Postat la 23 ianuarie 2013 10 afişări

Bursa a scăzut marţi, 22 ianuarie, cu 1%, într-o piaţă în care acţiunile Transelectrica şi Transgaz au coborât cu aproape 3%, ca reacţie la intenţia Guvernului de a introduce o taxă pe „mo nopolul natural“ pentru operatorii de trans port şi distribuţie din sectorul energiei şi gazelor.

Bursa a scăzut marţi, 22 ianuarie, cu 1%, într-o piaţă în care acţiunile Transelectrica şi Transgaz au coborât cu aproape 3%, ca reacţie la intenţia Guvernului de a introduce o taxă pe "mo nopolul natural" pentru operatorii de trans port şi distribuţie din sectorul energiei şi gazelor. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat ziua în scădere cu 0,87%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, s-a plasat cu 0,91% sub nivelul de luni. Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. În acelaşi timp, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste (EBS), a scăzut cu 1,19%, iar indicele BET-FI, al acţiu nilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fon dul Pro prietatea, a coborât cu 1,03%. Indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, s-a plasat cu 1,71% sub ni velul de luni. Corecţia indicelui a fost deter mi na tă în principal de scăderea acţiunilor Trans elec trica (-2,73%) şi Transgaz (-2,93%). Aceste ti tluri au coborât în primele două ore cu peste 4%, în condiţiile în care unii investitori au pla sat mai multe ordine de vânzare ca reacţie la in tenţia Guvernului de a introduce o taxă "pe mo no polul natural" pentru operatorii de transport şi distribuţie din sectorul energiei şi al gazelor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

citeste si:

/actualitate/taxa-pe-monopolul-natural-a-scos-investitorii-la-vanzare-10517544
10517544
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Dezvoltatorii vor lua în vizor hotelurile vechi pentru a le demola şi pentru a dezvolta hoteluri şi blocuri noi. O discuţie cu Dana Ciriperu, Ziarul Financiar şi Dan Pavel, editor-prezentator ŞTIU

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.