Tăriceanu: Guvernul vrea să reducă "simţitor" evaziunea fiscală, dar ANAF să evite măsurile excesive

Autor: Carol Dan Postat la 18 martie 2015 172 afişări

Guvernul vrea să reducă "simţitor" evaziunea fiscală, iar ANAF trebuie să se abţină de la "măsuri excesive" care dăunează climatului de afaceri, a declarat miercuri preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după o întâlnire cu reprezentanţi ai industriei de servicii şi turism.

"Deja Agenţia Naţională de Adiministrare Fiscală (ANAF) a început să se manifeste cu mai multă rigoare (în reducerea evaziunii fiscale - n.r.). Sunt şi măsuri excesive care nu fac decât să dăuneze climatului de afaceri. (...) Vrem să împingem, în sensul bun, autorităţile statului la masă cu mediul de afaceri", a afirmat Tărcieanu.

Întâlnirea cu reprezentanţii industriei de servicii şi turism a avut loc la sediul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

Tăriceanu a adăugat că sugestiile emise de reprezentanţii industriei de servicii şi turism vor fi transmise Ministerului Finanţelor Publice pentru "a-şi calibra pe viitor acţiunea".

Cătălin Beciu, secretar de stat şi coordonator al domeniului mediul de afaceri din cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, a spus că discuţiile au fost interesante.

"Astăzi au fost discuţii foarte interesante cu cei din servicii şi turism. Ei au reclamat unele derapaje ale ANAF, dar ANAF are argumente destul de solide", a arătat Beciu.

El a adăugat că şi reprezentanţii industriei de servicii şi turism au avut unele plângeri îndreptăţite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TĂRICEANU,
ANAF,
/actualitate/tariceanu-guvernul-vrea-sa-reduca-simtitor-evaziunea-fiscala-dar-anaf-sa-evite-masurile-excesive-14009066
14009066
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.