Tăriceanu: Europa gândea bine despre români pentru că ei înşişi vorbeau patria numai de bine

Postat la 24 ianuarie 2019 41 afişări

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi la Focşani, cu ocazia Unirii Principatelor, că în urmă cu 160 de ani deşi fusese sfidată Europa avea o impresie bună despre România pentru că înaintaşii noştri nu-şi vorbeau de rău ţara, ci aveau discursuri despre patriotism.

Tăriceanu: Europa gândea bine despre români pentru că ei înşişi vorbeau patria numai de bine

„Deşi fusese sfidată, Europa gândea de bine despre români pentru că ei înşişi îşi vorbeau patria numai de bine. Singurul discurs pe care înaintaşii noştri îl exportau în Europa era patriotismul, entuziasmul pentru libertate al unei naţiuni ce aspira la independenţă şi la unitate. «Nu poate fi fericire fără libertate, nu poate fi libertate fără unire, şi noi românii nu vom putea fi puternici până când nu ne vom uni cu toţii într-unul şi acelaşi corp politic», scrisese Nicolae Bălcescu, părintele liberalismului românesc şi primul avocat român al democraţiei. Cuvintele lui au contat în 1859, dar astăzi par oarecum naive. Cine se mai gândeşte acum că rostul politicii este acela de a-i ajuta pe toţi cetăţenii să-şi găsească puterea de a fi fericiţi în libertate şi în unitate?”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la ceremonia dedicată aniversării a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române care a avut loc la Focşani.

Acesta a adăugat că, în prezent, politica echivalează des cu „puterea de a limita libertatea şi de a dezbina societatea”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
europa,
tariceanu,
romani,
unire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.