Tara unde tulpina britanică a Covid-19 se răspândeşte şi ar putea deveni dominantă

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 februarie 2021 142 afişări

Tara unde tulpina britanică a Covid-19 se răspândeşte şi ar putea deveni dominantă

Tulpina britanică a Covid-19 se răspândeşte în SUA şi ar putea deveni dominantă, a avertizat dr. Anthony Fauci, potrivit CNN. 

Apariţia acestor mutaţii virale - detectate pentru prima dată în Regatul Unit (B.1.1.7), Africa de Sud (B.1.351) şi, respectiv, Brazilia (P.1) - ar putea însemna o nouă creştere a cazurilor, a declarat şi dr. Michael Osterholm, director al Centrului pentru Cercetarea şi Politica Bolilor Infecţioase de la Universitatea din Minnesota.

Varianta britanică este deja pe cale să devină dominantă în puncte fierbinţi precum Florida şi California de Sud, potrivit unei companii de testare.

Singura modalitate de a preveni ca variantele să devină dominante este de a preveni răspândirea lor de la persoană la persoană, urmând regulile de sănătate publică şi vaccinând cât mai multe persoane cât mai repede posibil, a spus Fauci.

Începând de acum şi până în 1 iunie, alţi 190.000 de oameni ar putea muri, ceea ce va urca bilanţul deceselor de la 455.733 joi la peste 630.000.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tulpina britanică,
sua,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.