Ţara unde s-a dezlănţuit iadul pe pământ. 22 de copii au murit din cauza unei furtuni cu zăpadă şi grindină

Autor: Petru Mazilu Postat la 05 martie 2024 67 afişări

Ţara unde s-a dezlănţuit iadul pe pământ. 22 de copii au murit din cauza unei furtuni cu zăpadă şi grindină

Cel puţin 35 de persoane, din care 22 sunt copii, au murit din cauza unei furtuni cu zăpadă şi grindină care s-a produs în Pakistan. Furtuna neaşteptată a lovit zone îndepărtate ale ţării. Specialiştii spun că fenomenul a fost provocat de schimbările climei.

Cel puţin 35 de persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, după ce grindina şi ninsorile neaşteptate au lovit zonele îndepărtate ale Pakistanului, potrivit BBC. Vremea rea a început în weekend şi ulterior a provocat alunecări de teren care au distrus numeroase case şi drumuri. Potrivit autorităţilor, cel puţin 150 de case au fost distruse, iar circa 500 au suferit stricăciuni. Localnicii au primit ajutoare, iar familiile victimelor vor primi asistenţă financiară.

Experţii au fost surprinşi de zăpadă, deoarece în mod obişnuit în martie în Pakistan sunt ploi şi vreme caldă. Mushtaq Ali Shah, fostul director al departamentului meteorologic al ţării, a atribuit condiţiile neobişnuite schimbărilor climatice.

El a explicat că o furtună uşoară de grindină care durează „câteva clipe” nu ar fi la fel de surprinzătoare, dar este neobişnuit ca aceasta să ţină peste 30 de minute. Localnicii spun şi ei că ultima zăpadă în martie a fost înregistrată în urmă cu aproape trei decenii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pakistan,
victime,
vreme

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.