LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

Ţara unde de la inceputul anului au DISPĂRUT peste 6.000 de MAGAZINE, mai multe decât au dispărut tot anul trecut

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 iunie 2019 12555 afişări

Ţara unde de la inceputul anului au DISPĂRUT peste 6.000 de MAGAZINE, mai multe decât au dispărut tot anul trecut

Apocalipsa din retailul tradiţional a dus deja la închiderea a 6.000 de magazine în Statele Unite doar în anul 2019 – mai mult decât pe parcursul anului trecut, potrivit Business Insider.

Potrivit unui raport lansat de Coresight Research, retalierii americani au anunţat deja 5.994 de închideri de magazin anul acesta, în comparaţie cu nivelul de 5.864 de magazine închise la finalul anului trecut.

Anunţul recent al lanţului de farmacii Fred – conform căruia va închide 150 de magazine subperformante – completează o listă lungă de retaileri care au anunţat că îşi închid magazinele tradiţionale, în încercarea de a reduce costuri pentru a investi în canalele de comerţ online.

Charlotte Russe, Family Dollar şi Abercrombie & Fitch sunt printre retailerii care au anunţat în luna martie, într-un interval de doar 24 de ore, că vor închide în total 1.100 de magazine.

Victoria s Secret, JCPenney şi Gap au anunţat de asemenea planuri de a închide zeci de locaţii.

Unele branduri americane aleg chiar să îşi închidă toate magazinele, cum este exemplul retailerului Payless, care a anunţat în luna februarie că renunţă la toate cele 2.500 de magazine din America de Nord.

„Valul de închideri de magazine va continua pentru ceva timp”, notează Deborah Weinswig, CEO al Coresight Research – compania care a întocmit raportul.

În luna aprilie, un raport al gigantului bancar elveţian UBS a estimat că 75.000 de magazine vor fi închise în America de Nord, de acum până în anul 2026. Acest raport estimează că piaţa de comerţ online va reprezenta circa un sfert din toate vânzările din sectorul de retail până atunci.

Cu toate acestea, Coresight prezintă şi tabloul deschiderilor de magazine, care sunt totuşi mai puţine până acum decât cele de anul trecut. Astfel, au fost anunţate circa 2.641 de locaţii noi pentru anul acesta, în timp ce anul trecut a înregistrat un număr de 3.239 de locaţii de retail noi.

Raportul UBS arată că cele mai multe magazine vor fi închise în sectorul de îmbrăcăminte, unde vor fi închise 21.000 de loccaţii – adică 71% dintre toate magazinele de haine din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchidere,
magazine,
apocalipsa,
retail

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.