Ţara unde dacă nu respecţi carantina primeşti doi ani de închisoare

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 ianuarie 2021 289 afişări

Un expert în sănătate publică din România a preluat postarea unei persoane care a povestit ce a păţit la revenirea în Australia din Marea Britanie. Concluzia este că în criza Covid autorităţile din Australia s-au concentrat pe revenirea la normal, iar britanicii fac exerciţii de imagine politică.

Ţara unde dacă nu respecţi carantina primeşti doi ani de închisoare

Răzvan Cherecheş este expert în sănătate publică în România şi a preluat postarea lui Simon Wilson, de origine din Marea Britanie, care a povestit pe Facebook ce a păţit la întoarcerea acasă în Australia. Wilson a spus că după aterizare, a fost escortat de poliţişti înarmaţi până la zona de aşteptare pentru procesarea documenteleor şi apoi a fost dus cu autobuzul până la un hotel.

Un poliţist australian i-a explicat că dacă în următoarele două săptămâni părăseşte fără aprobare camera alocată va petrece următorii doi ani într-o închisoare australiană. În perioada de carantină, Simon Wilson a primit câte trei mese pe zi, iar după opt zile a fost testat Covid. Rezultatul a fost negativ, dar perioada de carantină a rămas de 14 zile.

Surpriza cea mare a fost la finalul perioadei de izolare.

„Sosirea acasă după cele 14 zile de carantină a fost şocantă: nimeni nu purta mască, restaurantele şi magazinele erau deschise, viaţa era aproape ca înainte de pandemie … fiind acasă în Australia de două luni, sunt furios că Marea Britanie (ţară insulară, la fel ca Australia) nu a luat măsuri rapide şi eficiente, ceea ce ar fi permis revenirea vieţii şi a economiei aproape la normal”, a povestit Wilson.

Concluzia este că între ţări există diferenţe mari de abordare şi de leadership, astfel încât în Australia autorităţile s-au focalizat pe revenirea la normal, iar în Marea Britanie pe exerciţii de imagine politică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
australia,
marea britanie,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.