Ţara în care oamenii primesc de la stat bani suficienţi pentru a trăi fără griji, dar refuză să renunţe la locurile de muncă

Postat la 27 februarie 2018 212 afişări

Plăţile anuale acordate fiecărui locuitor din Alaska din rezervele generate de stat din petrol nu a redus numărul celor angajaţi, relevă un nou studiu, ceea ce ar putea tempera una dintre temerile legate de ideea de a garanta fiecărui cetăţean un venit de bază din partea guvernului, relatează Wall Street Journal.

Ţara în care oamenii primesc de la stat bani suficienţi pentru a trăi fără griji, dar refuză să renunţe la locurile de muncă

Faptul că oamenii au mai mulţi bani de cheltuit a părut să stimuleze economia şi să compenseze faptul că unii ar fi putut fi înclinaţi să renunţe la slujbe din cauza acestor plăţi. Economiştii au analizat în ultimii ani ideea acor­dă­rii de către guverne a unor sume sufi­ciente cu care cetăţenii să-şi poată acoperi costurile zilnice de trai.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.