Ţara care vrea să introducă pedeapsa cu moartea pentru actele de corupţie

Postat la 09 octombrie 2017 810 afişări

Ţara care vrea să introducă pedeapsa cu moartea pentru actele de corupţie

Oficialii din Thailanda condamnaţi în cazuri de corupţie care depăşesc ca daune un miliard de bahţi (28 milioane de dolari) ar putea fi în curând condamnaţi la moarte.

Presa locală scrie că o astfel de măsură ar ajuta partidul aflat la guvernare să îşi controleze mai bine oponenţii, inclusiv aliaţi ai fostului premier Thaksin Shinawatra, demis ca urmare a unui protest în anul 2006.

Din cei 162 de membri ai comitetului, 155 au votat în favoarea pedepsei cu moartea. Legea mai stipulează şi că cei care comit fraude ce rezultă în daune de peste 100 de milioane de bahţi pot fi condamnaţi la închisoare pe viaţă.

Legea va ajunge acum la Cabinet, Parlament şi în cele din urmă la Comisia Constituţională a Thailandei, care va decide dacă aceasta poate fi sau nu adoptată.

Junta actuală a preluat puterea în 2014, în urma unui protest care a durat luni de zile şi care s-a soldat cu demiterea premierului Yingluck Shinawatra.

Regele Bhumibol al Thailandei, în vârstă de 88 de ani şi încoronat în anul 1950 cu numele dinastic de Rama al IX-lea, a decedat la sfârşitul lunii octombrie 2016, creând o şi mai mare stare de incertitudine în statul asiatic.

"A murit liniştit la spitalul Siriraj", a anunţat Palatul Regal într-un comunicat.

Regele Bhumibol Adulyadej, în vârstă de 88 de ani, era cel mai în vârstă monarh în exerciţiu.

Fiul său, prinţul moştenitor Maha Vajiralongkorn, în vârstă de 63 de ani, ar trebui să îi urmeze la tron.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.