Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 08 octombrie 2017 155 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

UPS

+ RCS & RDS a anunţat că reţeaua Digi Mobil 4G acoperă şi tunelurile metroului bucureştean, suplimentar acoperirii 4G deja existente din staţii, permiţându-se astfel accesul la internet cu viteze de download de până la 75 Mbps.

+ Dacia Sandero s-a vândut în luna august mai bine decât Volkswagen Polo, ajungând în topul primelor cinci modele din UE. De la începutul anului, Dacia a vândut peste 136.000 de unităţi de Sandero.

+ Fondatorii Quickmobile lansează o aplicaţie prin care românii vor putea fi consultaţi de la distanţă de către medici. Utilizatorii care doresc să beneficieze de sfaturile medicilor va trebui să achite un abonament lunar de 10 euro. Platforma Doclandia colaborează cu 50 de medici.

+ Laureaţii Premiului Nobel 2017 pentru medicină sunt Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young pentru descoperirile lor în controlarea mecanismelor moleculare ale ritmului circadian. Prin utilizarea muştelor de fructe ca model al unui organism, laureaţii premiului Nobel pentru Medicină din acest an au reuşit să izoleze o genă care poate controla ritmul biologic zilnic.

+ Cei 1,2 milioane de turişti străini care au vizitat România în primele şase luni ale anului au cheltuit 2,6 miliarde de lei. Majoritatea turiştilor vin din Europa şi vizitează Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timiş sau Cluj.

+ Ford a înfiinţat echipa Edison, ce va avea rolul de a identifica şi dezvolta parteneriate cu alte companii pentru a dezvolta maşini electrice.

+ Simona Halep a învins-o pentru prima oară pe Maria Sharapova. Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 2 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory de la Beijing (China), după ce a învins-o pe Maria Şarapova, numărul 104 mondial, scor 6-2, 6-2

DOWNS

- Tesla nu reuşeşte să producă automobilul Model 3 în ritmul promis. Au fost livrate doar 260 de maşini în primele trei luni, deşi planul era de 20.000 pe lună.

- Temperaturile din Sydney sau Melbourne ar putea ajunge la 50 de grade Celsius în următoarele decenii. 2015 a fost unul dintre anii cu temperaturile cele mai ridicate. Aceasta ar putea fi media în 2025, potrivit cercetătorilor studiului.

- România a fost condamnată de CEDO la plata unor daune de 10.000 euro în cazul unui minor care nu ar fi fost apărat de stat de agresiunile tatălui său, potrivit organizaţiei neguvernamentale Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH).

- Bilanţul oficial al victimelor din Puerto Rico în urma uraganului Maria a crescut de la 16 la 34 de morţi, a anunţat guvernatorul teritoriului american.

- Cel mai mare târg de arme de foc din lume, programat în ianuarie 2018, va avea loc în Las Vegas în pofida relansării dezbaterilor privind achiziţionarea de armament după cel mai grav atac armat din istoria SUA, produs în acest oraş american.

- Toate cele trei miliarde de conturi de utilizatori de  Yahoo! au fost afectate după atacul dibernetic din 2013, potrivit reprezentanţilor companiei. Iniţial preconizaseră că un miliard de utilizatori au fost afectaţi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.