Când BANII sunt doar nişte numere scrise pe o hârtie: a CHELTUIT 25 de milioane de dolari pe o petrecere care a ţinut două săptămâni

Postat la 07 octombrie 2017 246 afişări

În 1996, Haji Hassanal Bolkiah, sultanul din Brunei a plătit 25 de milioane pentru o petrecere la care invitatul principal a fost Michael Jackson.

Când BANII sunt doar nişte numere scrise pe o hârtie: a CHELTUIT 25 de milioane de dolari pe o petrecere care a ţinut două săptămâni

Potrivit celor de la CNN, petrecerea a durat nu mai puţin de două săptămâni.

Evenimentul extravagant a început cu o paradă militară şi a inclus, printre altele, un meci de polo în compania prinţului Charles, o cină cu 3.000 de invitaţi la palatul sultanului şi un concert al lui Michael Jackson.

Pentru actul artistic, Haji Hassanal Bolkiah ar fi plătit 16 milioane de dolari.

Sultanul Hassanal Bolkiah este unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă şi conducătorul statului Burnei din 1967, averea acestuia fiind estimată la 20 de miliarde de dolari.

Familia lui Hassanal Bolkiah este una dintre cele mai bogate familii regale din lume şi renumită pentru extravaganţele ei. Totul emană bogăşie când vine vorba de Hassanal Bolkian, până şi numele lui este compus din 16 de cuvinte ( numele complet: Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien ).

Bolkiah trăieşte într-un palat cu 1788 de camere si 257 de bai, 18 lifturi,  o sală de bal ce poate acomoda până la 5.000 de oameni şi o moschee şi se întinde pe 200.000 de metri pătraţi, ceea ce-l face mai mare decât Vaticanul.  Potrivit Guiness World Records, Istana Nurul Iman, palatul sultanului, este considerat al cel mai mare palat din lume. Pentru a construi un asemenea palat, sultanul a cheltuit 350 de milioane de dolari. Construcţia are un garaj unde încap 110 maşini, un grajd prevăzut cu aparate de aer condiţionat pentru cei 200 de ponei şi cinci piscine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
petrecere,
michael jackson,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.