În căutarea libertăţii în China

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 octombrie 2017 281 afişări

Atunci când criza economică te împiedică să-ţi găseşti de lucru, te poţi îndrepta spre locuri unde aceasta nu se face simţită, soluţie la care au recurs tineri arhitecţi europeni care s-au îndreptat spre China, scrie CNN

În căutarea libertăţii în China

Atraşi de o piaţă imobiliară în creştere, aceştia nu numai că şi-au găsit uşor de lucru, ci au fost puşi să conceapă tot felul de proiecte îndrăzneţe, clienţii chinezi preferând străinii pentru a le crea clădiri moderne, nu de puţine ori cu forme ciudate, cum ar fi o galerie de artă în formă de picătură ori un centru expoziţional în formă de pârtie de schi.

Tinerii arhitecţi europeni s-au bucurat de libertate creativă şi în domeniul reglementărilor urbanistice, precum şi de bugete mari, mulţi clienţi neavând o limită de cheltuieli pentru proiectele lor, lucruri de care nu s-ar fi putut bucura în Europa. Această cale de afirmare începe să dispară însă, deoarece pe de o parte China începe să se reorienteze spre elemente de arhitectură tradiţională şi, pe de alta, din cauza faptului că tot mai mulţi chinezi studiază arhitectura peste hotare şi se întorc în ţară să profeseze.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.